5 pradedančiųjų verslininkų dažnai daromos klaidos (ir patarimai, kaip jų išvengti)

0
3706

Verslo pradžia gali būti kupina pakilimų ir nuosmukių, didelės rizikos ir milžiniškų iššūkių.

Nors dauguma žmonių mistifikuoja verslą ir svajoja vieną dieną įkurti didžiulę ir sėkmingą pasaulinio lygio kompaniją, vis dėlto kur kas rečiau pagalvojama apie tai, su kokiomis rizikomis įprastai susiduriama, kai bandoma išvystyti savo pirmąjį nuosavą verslą. Būtent todėl didelė dalis pradedančiųjų verslininkų suklumpa ir galiausiai pasiduoda nuleisdami rankas.

Tačiau, laimei, būti nuosavo verslo savininku, tai nėra vien tik kovojimas su dideliais sunkumais. Jei jūs žinote dažniausias problemas ir numanote, kaip jas būtų galima spręsti – galite kur kas lengviau jų išvengti, tokiu būdu paspartindami savo įmonės vystymąsi ir paversdami verslą gerokai sėkmingesniu.

Taigi, pristatome jums penkias dažnai pasitaikančias pradedančiųjų verslininkų klaidas:

Pernelyg taupus arba per daug išlaidus

Pradėję vystyti savo verslą, jūs negalite būti labai taupūs, tačiau tuo pačiu metu jums nereikėtų būti ir pernelyg išlaidiems. Jei savo verslui neskirsite pakankamai finansinių išteklių, tuomet jis niekuomet nepakils nuo žemės. Tuo tarpu, jei patirsite labai dideles išlaidas, tai taip pat gali turėti labai didelės neigiamos įtakos verslo plėtrai. Būtent todėl kiekvienas verslininkas privalo išmokti tinkamai suformuoti ir paskirstyti savo įmonės biudžetą.

Šiomis dienomis labai daug verslo atstovų didžiąją savo biudžeto dalį skiria internetiniam marketingui, todėl norint suformuoti tinkamą biudžetą, kuris tinka būtent jums, reikia labai gerai įvertinti savo prioritetus, galimybes ir pagrindinius tikslus. Turėdami galvoje, kad nėra sprendimo, kuris tiktų visiems, formuokite ir savo biudžetą.

Neįmanomų tikslų nustatymas

Verslo pasaulyje galima labai dažnai girdėti kalbant apie bankrotą, didelius finansinius praradimus, nuolatines nesėkmes, nepasiteisinusius sprendimus ir praleistas galimybes. Tačiau mes esame tik žmonės, todėl visiškai natūralu, kad negalėdami pasiekti savo užsibrėžtų tikslų, jaučiamės labai nusivylę ir sugniuždyti. Dėl šios priežasties, labai svarbu vengti išsikelti neįmanomus tikslus.

Žinoma, pagirtina, jei jūsų ateities siekiai yra didžiuliai, tačiau norint tai pasiekti, visų pirma reikėtų nusistatyti tarpinius tikslus. Jei jų sieksite palaipsniui ir sistemingai, galėsite labiau pasitikėti savimi ir išlaikyti nuolatinį progresą.

Neimanomi tikslai
Neužsibrėžkite tikslų, kurių žinote, kad negalėsite įgyvendinti.

Dalies savo darbų neperleidimas kitiems

Net jei savo įmonę pradėjote vieni, verslui besivystant atsiranda būtinybė dalį darbų patikėti kitiems.

Turėdami tai galvoje, didžiausią galvos skausmą keliančius ir daugiausiai jūsų laiko reikalaujančius darbus patikėkite aplinkiniams. Pavyzdžiui, jei jūs negalite pakęsti reklaminių straipsnių rašymo, siekiant pritraukti daugiau klientų, šį darbą patikėkite profesionaliems turinio kūrėjams. Tuo tarpu, jei jums reikia šiuolaikiško ir funkcionalaus internetinio tinklalapio, tačiau neturite jokių programavimo žinių, raskite profesionalų programuotoją. Verslininkai, kurie dalį darbų patiki savo sričių specialistams, sutaupo kur kas daugiau laiko, jėgų ir gali efektyviau susitelkti į savo verslo plėtrą.

Susitelkimas į pardavimų didinimą ir santykių su klientais nuvertinimas

Viena iš didžiausių klaidų, kurias gali padaryti verslo savininkas, tai pernelyg susitelkti į pardavimų didinimą. Nors buvo laikai, kai toks požiūris buvo priimtinas, pastaraisiais metais tendencijos kinta. Šiandieniniai vartotojai ėmė labai neigiamai vertinti įkyrius pardavimo metodus.

Todėl pirmoje vietoje turėtų būti santykių su savo klientais formavimas, o tik antroje – pardavimų didinimas. Pavyzdžiui, jei klientas susisiekė naudodamas socialinius tinklus, atsakykite jam asmeniškai. Jei kuriate turinį, tuomet didžiausią dėmesį skirkite jūsų potencialiems klientams kylančių problemų sprendimui. Jei klientas išreiškia nepasitenkinimą ar įvardija konkrečią problemą, reaguokite žaibiškai – net jei tai reiškia šiokius tokius finansinius nuostolius.

Jei pirmiausia susitelksite į šiltų ir pasitikėjimu bei nuoširdžiu rūpesčiu grįstų santykių formavimą, pardavimai didės natūraliai.

Nežinomybės baimė

Kad ir ką bedarytumėte vystydami savo verslą, bene visuomet turėsite susidurti su tam tikra rizika. Jei jūs nebūsite linkę rizikuoti, tuomet jums iš šio žaidimo reikėtų pasitraukti kaip įmanoma anksčiau. Ir, žinoma, nemanykite, kad protingi ir sėkmingi verslininkai yra nutrūktgalviai, kurie stačia galva neria į didelius pavojus. Vietoje to, patys sėkmingiausi verslininkai labai gerai įvertina galimą riziką ir visus tolimesnius savo veiksmus planuoja taip, kad ją kaip įmanoma labiau galėtų sumažinti.

Nebijokite rizikuoti
Nereikėtų bijoti protingai įvertintos rizikos.

Akivaizdu, kad rizika yra neatsiejama verslo dalis, todėl visuomet turėtumėte tinkamai įvertinti visus už ir prieš bei turėti atsarginį planą. Tai užtikrins, kad surizikavę visko neprarasite ir galėsite nesunkiai atsistatyti.

Ką gi, verslas nėra lengva sritis, kurioje sėkmingais galėtų tapti kiekvienas, tačiau jei suprasite šias penkias pagrindines klaidas ir žinosite, kaip jų būtų galima išvengti, lengviau tapsite sėkmingais ir klestinčiais verslininkais.

LEAVE A REPLY